Met Klank & Beeld vzw zijn we altijd op zoek naar de ruimst mogelijke vorm van kunst. Muziek, woord of beeldend werk, alles kan voor zover het kleinschalig en verteerbaar is. Zo botsten we tien jaar geleden op kleine prettige stoornis. In de tot toneelzaal gepromoveerde winkelruimte zagen we drie acteurs die met hun jeugdig  enthousiasme vol overgave ‘Moederkeszalf’ brachten. Twee dagen na elkaar wisten ze het publiek te boeien. Achteraf bleek het om de eerste opvoering van kleine prettige stoornis te gaan. In 2019 kregen we ‘Lijf’ te zien in de tent in onze tuin. Zo mogelijk nog intenser. Geen podium dat spelers en publiek verdeelt. Geen onnodige versterking. Theater pur sang. Dit smaakt naar meer.

 

Paul, Klank & Beeld vzw, Sint-Pieters-Rode

 

 

Theaterduo kleine prettige stoornis: alleen al van de titel werden we ondeugend vrolijk! 

“We” is een groep van ondernemende, prettig gestoorde vrouwen die wel eens wilden weten wat Katrijn Govaert en Priskilla Deck om het lijf hadden. Want dat was de voorstelling die we hadden gekozen: ‘Lijf’.

We hebben het ons niet beklaagd. Met spitsvondige dialogen betrokken ze ons, markante dames, met een lach en een traan bij tal van beduidende en minder beduidende levensvragen. Wat doet het ouder worden met een vrouw? En dan vooral met haar lichaam. Of nog: welk geluid maken we als we wenen? Maar ook zwaardere thema’s zoals borstkanker werden niet uit de weg gegaan. Op een prettige, interactieve manier en met enkel een plooibare ladder als attribuut hebben Katrijn en Priskilla ons een mooie avond bezorgd. En het feit dat enkelen onder ons op het podium werden gevraagd om te figureren als paard of ridder heeft nog menig geanimeerd gesprek teweeg gebracht bij het napraten op het einde van de avond.

En de avond was zeer zeker geslaagd! Dit concept spreekt aan. Herkenbare situaties uit het leven gegrepen die op een prettig gestoorde manier worden weergegeven. Een aanrader! Het is eens wat anders dan een ladies night at the movies of een theekransje.

 

Griet, Jong Markant Aalst

 

 

Bij ons in Aarsele speelde kleine prettige stoornis ‘De liefde in drie bedrijven’. In de Valentijnsmaand vonden wij een dergelijk theaterstuk voor onze Markant vereniging wel gepast. Het was immers bedoeld voor een klein publiek en wij zijn een kleine vereniging en we vonden dit dus een unieke kans om een theatergezelschap te vinden dat bij ons lokaal kwam spelen voor een haalbare prijs. Het stuk zelf kon ons constant boeien. Het constant afwisselen van personages maakte dat de twee uur voorbij vlogen. Het was ook zo herkenbaar maar tegelijkertijd uniek gebracht. We hebben heel wat afgelachen met de fijne humor. Ook de interactie met het publiek werd gesmaakt. Reacties waren positief. Je merkt dat de actrices prima op elkaar zijn ingespeeld en je ziet duidelijk dat ze hier zeer professioneel mee bezig zijn!

 

Nancy, Markant Aarsele

 

 

Markant Tessenderlo luidde het nieuwe jaar in met een voorstelling van kleine prettige stoornis.

Deze twee pittige dames uit Gent brachten voor ons ‘De liefde in drie bedrijven’. Een bijwijlen pikante voorstelling die je met een knipoog moet bekijken. Dit huiskamertheater is geschikt voor kleinere zalen en schept meteen een interactieve sfeer. Een aanrader!

 

Marijke, Markant Tessenderlo

 

 

We hebben de twee dames van kleine prettige stoornis uitgenodigd voor de startbijeenkomst van Markant Zelzate. We hadden gekozen voor ‘De liefde in drie bedrijven’. Met als enige accessoires een tafel en twee barkrukken brachten ze ons een voorstelling met een warme menselijke toets, doorspekt met hilarische toestanden. De zaal ging gewoon plat. De sketches gaan over liefde, verliefdheid en situaties als je voor de eerste keer je date ontmoet. De verkleedpartijen tussen de sketches door zijn zeer mooi gedaan en doen je stilstaan bij het wonder van acteren, namelijk je letterlijk in het vel van iemand anders steken. Ook het concept om zelf eens een theatergezelschap uit te nodigen is ons bijzonder goed meegevallen. In naam van Markant Zelzate wens ik de dames veel succes en ik hoop hen nog terug te zien.

 

Nicole, Markant Zelzate

 

 

“Wij willen jullie een ‘kleine, prettige stoornis’ aanpraten”! 

Geef toe, als organisator van huiskamertoneel riskeer je met zo’n uitspraak dat je publiek in quarantaine duikt. Om die prullenbak reactie te vermijden, kozen we bij het opstellen van onze uitnodiging doelbewust voor een grote foto van de ‘vlag’, zijnde de dames die achter-en-in-en-op-en-onder deze stoornis(sen) zitten. Ze waren ‘prettig’ om te zien, waardoor al een deel van de belofte werd ingelast. 

De titel suggereerde tevens enige ruimdenkendheid; iets waarvoor ons Appel-publiek bekend staat. Onze genodigden weten dat wij ‘klein’ zijn en geen massa-spektakels brengen, maar bewust op zoek gaan naar kleine en vooral fijne voorstellingen.

Voilà, twee derden van het aanbod hadden we al verkocht, er bleef enkel nog de ‘lading‘ over. Zou hun vlag die wel dekken? 

We waagden het erop: niet één, maar al enkele keren. Alle voorstellingen van deze kleine prettige stoornis werden gesmaakt door het Appel-publiek. 

Ondanks dat ‘Lijf’ letterlijk niet veel bij de dames om het lijf had, bleef vooral de stof van deze opvoering aan ons lijf kleven. Onze hersenen, gestoord in hun winterslaap, werkten nadien weer op volle toeren en toonden dat ook ons onvolmaakte lichaam toch wel de moeite van het beminnen waard was. Wat een prettig gevoel gaf. 

Dus, deze dames zijn zeker geen stoornis, wel een aanrader!

 

Katrien, De Appel van Verleiding, Merendree